Curtea – 5 idei simple pentru o amenajare chic

amanajare-curte

Amenajările complexe pot folosi destul de multe resurse – atât de buget cât şi de timp destinat deciziilor, întâlnirilor şi discuţiilor cu designerul de interior sau cu echipa de montaj. Iar acest efort este la fel de ridicat şi în cazul amenajării exteriorului – terasa, grădina sau curtea. Iată câteva idei simple, ieftine şi de efect care îţi vor simplifica amenajarea, mai ales când este vorba de o curte sau o grădină micuţă.

Alege mobila pentru living-ul exterior

mobila exterior

Dacă nu vrei să dedici un buget extrem de mare pentru a cumpăra mobilă de exterior, poţi să alegi piese simple (masă, băncuţe sau scaune) pe care să adaugi perne pentru exterior (cu un înveliş impermeabil). Atunci când decizi tipul de mobilă, dacă este posibil, alege o masă rotundă şi canapele circulare – liniile curbe vor îndulci spaţiul iar canapelele circulare sunt şi practice, atunci când ai mai mulţi invitaţi.

Adaugă mai multe funcţii gardului

gard gradina

O idee e să plachezi gardul cu un tip de ardezie flexibilă – proiectul nu ar necesita neapărat intervenţia unei echipe de montaj (materialul este uşor de manevrat) sau cu un tip de piatră panel (recomandat pentru pasionaţii de DIY). Apoi, poţi să agăţi ghivece cu flori sau jardiniere cu flori – o grădină verticală va îmbrăca frumos spaţiul, mai ales dacă alegi culorile florilor în armonie cu restul elementelor de decor.

Adaugă o fântână Zen

fantana Zen

Prezenţa apei într-o curte este acel element subtil, cu un efect important – susurul apei este foarte relaxant şi va adăuga puncte în pus la experienţa din curtea sau grădina ta. O mică fântână Zen este varianta cea mai prietenoasă cu bugetul tău. Un exemplu, fântâna Zen Meran, din imaginea de mai sus. Tot pentru a înfrumuseţa experienţa în spaţiul exterior casei tale, poţi adăuga şi clopoţei de vânt.

Încearcă şi perdelele de exterior

draperii-exterior

Dacă perdelele se potrivesc în spaţiul de relaxare creat deja, poţi adăuga o notă mediteraneană, caldă şi uşor dramatică spaţiului tău exterior. Deciziile în acest caz ţin de materialul ales, de culoare (recomandarea designerilor este să foloseşti un minim de culori în cam orice spaţiu – culori complementare, pentru a nu crea un spaţiu încărcat şi obositor) şi de sistemul de prindere.

Adaugă un colţ creativ

pebbles-decor-colorate

Dacă eşti pasionat de do-it-yourself sau dacă eşti părinte şi obişnuieşti să lucrezi la proiecte creative împreună cu cei mici, poţi să gândeşti un colţ în curte sau grădină în care să faci un mozaic din pebbles vopsite, să desenezi o placă cu un tablou de sezon sau să faci un colaj din materiale naturale.

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra pentru gard, fântânile Zen sau pebbles, sună-ne la 021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *