Homa şi Rhodos – cinci idei pentru exteriorul casei

exteriorul-casei

Există mai multe tipuri de piatră pentru exteriorul casei, plăci în nuanţe calde şi aspect natural, ce pot fi folosite pentru placări diverse – faţada casei, aleile din curte sau grădină, soclul casei, gardurile, pereţii sau pardoseala terasei. Pietrele Homa şi Rhodos sunt două din variantele populare printre proprietarii de case care aleg piatra pentru a le înfumuseţa exteriorul casei. Iată câteva proiecte ce îţi pot servi drept inspiraţie, dacă planifici în acest an un proiect de amenajare în exterior.

Şemineul de exterior este nou intrat în tendinţele de amenajare a exteriorului casei, ca o consecinţă a direcţiei în care livingul de exterior devine un punct important din amenajările outdoor. Acest lucru înseamnă că e din ce în ce mai des întâlnită o amenajare a unei zone de relaxare, cu aproape toate elementele care definesc un living în interiorul casei – de la canapele şi mese de cafea până la sisteme de iluminat speciale, prezenţa unei bucătării de exterior sau al unui şemineu impresionant, totul construit în sincron cu elementele din interiorul casei.  În imaginea de mai jos, ardezia de tip Homa a fost folosită atât pentru a placa pereţii exteriori ai casei, dar şi gardurile şi şemineul. Rezultatul este unul coerent pentru ochi – aceeaşi formă a plăcii şi aceleaşi nuanţe naturale creează o eleganţă relaxată.

Citeşte şi articolul despre tendinţele în amenajarea unei bucătării în aer liber!

terasa piatra poligonala homa ardezie

Şemineu de exterior placat cu ardezie Homa

O altă modalitate de a folosi piatra pentru exterior este placarea gardului. În imaginea de mai jos, piatra Rhodos a fost folosită pentru a îmbrăca intrarea, transformată într-un element aproape impozant.

coloane gard piatra rhodos

Coloane de gard placate cu piatră Rhodos

Şi faţada unei case poate beneficia de aspectul special al pietrei naturale – în imaginea de mai jos, ardezia Homa adaugă aspectului exterior al casei note fine şi familiare prin nuanţele simple şi formele creative ale plăcilor.

fatada casa piatra poligonala homa ardezie

Faţadă a casei placată cu ardezie Homa

Piatra Rhodos e una din cele mai populare tipuri de piatră poligonală – analizând exemplul de mai jos, înţelegem perfect de ce – aspectul său puternic, brut, dar nuanţat în acelaşi timp, punctează, pe faţada casei din imagine, o lume a contrastelor.

fatada piatra rhodos

Faţada a casei – piatra poligonală Rhodos

Nu în ultimul rând, materialul ales pentru placarea gardului este o decizie care poate scoate din anonimat exteriorul casei. Mai jos, două exemple de garduri placate cu piatră poligonală Rhodos şi Homa.

Dacă vrei să afli mai multe despre folosirea pietrei poligonale pentru exteriorul casei – curte, terasă sau grădină, sună-ne la 021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *