Living luminos, dintr-un apartament din Chiajna, amenajat cu travertin

living pardoseala travertin perete decorativ travertin piatraonline

Diana și Silviu s-au îndrăgostit de piatra naturală atunci când au văzut o amenajare cu travertin, în casa unui prieten. Apartamentul în care locuiesc cei doi are două camere și este la ultimul etaj al unui bloc din zona Chiajna. Mansardat și cu o panoramă impresionantă, i-a convins pe cei doi încă din primul moment că va deveni căminul mult visat. Următorul pas a fost amenajarea, proiect în care s-au implicat amândoi, din dorința de a crea un spațiu primitor, cu un aspect cald și aerisit.

Cum au luat decizia de a folosi piatra naturală? “În principiu am exclus din start gresia și faianța. Prima dată am văzut acasă la un prieten travertinul și efectiv ne-am îndrăgostit de piatră. Ne-am spus că, atunci când ne facem casa, o să o facem toată din piatră” povestește Diana, client PiatraOnline.ro

Întreg spațiul a fost construit pe această direcție, cei doi voiau de la început o amenajare relaxantă. Pentru bucătărie a fost mai întâi aleasă piatra, apoi mobila a venit să completeze, gama de culori prezentă în spațiu. Bucătăria este deschisă, delimitată de living printr-un bar din lemn și păstrează liniile simple, clasice, ale întregii amenajări.

amenajare bucatarie podea travertin perete travertin piatraonline

Pentru peretele de la bucătărie, a fost folosită o placă de travertin clasic, antichizat iar podeaua ambelor spații – bucătărie și living, a fost placată cu același travertin clasic, de această dată o placă mai mare, filled & honed. Montajul pietrei – pentru întreaga casă, a durat aproximativ două săptămâni, cu o echipă dedicată, care a lucrat rapid și bine.

amenajare bucatarie travertin perete decorativ piatraonline

perete bucatarie travertin piatraonlineCitește și articolul despre casa din București amenajată cu piatră naturală: baie impresionantă, placată cu ardezie flexibilă!

Totul s-a făcut din imaginația noastră, noi vedeam deja apartamentul cu piatră, încă de când era gol. Mozaicul de pe peretele din living – travertin 3d, a fost dragoste la prima vedere pentru Silviu, mi-a plăcut și mie foarte mult, astfel încât am mers pe intuiția lui” detaliază Diana pentru blogul PiatraOnline.ro.

detaliu amenajare perete decorativ living piatraonline

Diana și Silviu au fost încântați, încă de la început, de faptul că apartamentul beneficia de foarte multă lumină naturală. Ferestrele mari și panorama frumoasă de care cei doi se bucură în fiecare zi, au creat un context excelent pentru piatra naturală, care este astfel pusă puternic în valoare de lumina naturală. Mai mult, cei doi au întărit relația pietrei cu lumina: “Deasupra peretelui din living am pus și câteva spoturi, sunt foarte micuțe, cu raza foarte fină, care cade perfect pe piatră. Sunt doar cinci spoturi, e o lumină ambientală” adaugă Diana.

amenajare living travertin piatraonline

Diana și Silviu au ales piatra direct din showroom-ul PiatraOnline, au făcut mai multe vizite, au primit recomandări de la consultanții noștri și au ales cu grijă materialele care corespundeau dorințelor lor: “Tot ce am luat este luat din showroom, am vrut să vedem cu ochii noștri, exact, cum arată materialele. Showroom-ul arată fantastic, ne-a plăcut, și am luat de acolo și chiuvetele din băi: una e din travertin și cealaltă dintr-un mozaic.

amenajare baie travertin piatraonline

Pentru amenajarea dormitorului, a fost folosit mult lemn, aspectul final fiind cât se poate de simplu – mobila venghe și tâmplăria sunt în nuanțe similare cu cele din restul casei. Baia, care și ea are ferestre mari și multă lumină naturală, are pereții placați cu un tip de travertin antichizat – cel de 10 X 10 cm.

amenajare baie travertin antichizat piatraonline

Concluzia? “Sunt foarte, foarte încântată de rezultatul final și nu mă așteptam să iasă chiar așa de bine. Noi am fost mulțumiți, începând cu materialele, de calitate” spune Diana.

Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul de amenajare, sună-ne la 0725 888 444 sau scrie-ne.

2 CommentsComentează

  • Buna, intrebarea mea este cum rezolvam problema mucegaiului ce poate aparea intr-o baie placata cu travertin cum ati prezentat in articol? Ma refer aici la faptul ca se stie ca travertinul are o structura poroasa. Totusi cred ca travertinul nu este un material tocmai de recomandat pentru baie.

    • Buna, Claudiu. Dacă o baie are probleme cu mucegaiul, este în primul rând o problemă din construcţie, pe care noi, ca şi specialişti în piatră naturală, nu o acceptăm ca şi normală însă pentru care avem soluţii – produsul LTP Mouldex (destinat exact acestei probleme). Nu există o relaţie de cauzalitate între porozitatea travertinului şi apariţia mucegaiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *