6 moduri de a decora cu ajutorul marmurei

hol-marmura-piatraonline

În 2015, marmura e din nou în topul materialelor preferate pentru amenajări: conceptele moderne folosesc mai degrabă liniile subtile ale marmurei și eleganța sa atemporală în accente extrem de interesante, în contrast cu amenajările deja clasice, în care marmura are un rol opulent și puternic. Iată câteva modalități prin care poți folosi marmura în proiectul tău de amenajare:

Ideală pentru pardoseli

O pardoseală confecționată din marmură este ideală pentru holul locuinței tale, dar și pentru baie și pentru bucătărie. Această piatră naturală se bucură de o rezistență deosebită.

Pentru pardoselile din hol și din bucătărie, poți opta pentru marmură de culoarea cenușiu închis sau maro închis, în timp ce pentru pavarea pardoselii din baie poți alege o nuanță mai deschisă, precum crem sau o marmură albă. O pardoseală din marmură este ușor de întreținut, dar trebuie să folosești produse speciale pentru curățat această piatră naturală. Totodată, o podea amenajată din plăci de marmură este ideală pentru suprafețele cu trafic intens, un alt punct forte de care dă dovadă acest material de construcție uimitor.

Ai grijă să impermeabilizezi suprafețele din marmură, ca să capete o rezistență mai sporită. De asemenea, îi vei oferi o protecție deosebită și împotiva petelor. Pentru suprafețele din baie, marmura este o piatră ideală excelentă, datorită rezistenței sale sporite la umezeală.

O masă din marmură, pentru sufragerie

Te afli în căutarea unui decor inedit pentru sufragerie? Poți opta pentru o masă masivă, confecționată din marmură. Picioarele mesei pot fi din lemn, pentru a crea un aspect deosebit.

Masa marmura. Sursa: cimots.com

Masa marmura. Sursa: cimots.com

O astfel de masă va fi o încântare pentru musafiri, dar este și foarte ușor de întreținut, căci nu trebuie decât să cureți blatul, cu o soluție specială, de fiecare dată după ce iei masa.

Trepte

Treptele din marmură se bucură de o frumusețe aparte. Poți folosi plăci din marmură cu suprafață lucioasă, pentru spații luxoase. De exemplu, o scară interioară confecționată din marmură naturală este decorul perfect pentru o vilă. Transmite somptuozitate și multă eleganță.

Pe timpul iernii poți acoperi scările din marmură cu o mochetă sau cu un covor, culorile rămânând să le alegi în funcție de celelalte obiecte de mobilier, dar și de culoarea pereților. Trebuie să ai grijă ca totul să facă parte dintr-un tot unitar, ca să reușești să dai o anumită identitate spațiului.

Cu astfel de scări interioare confecționate din marmură vei ieși din monotonie. De asemenea, aceste trepte sunt rezistente și comode.

Borduri de piscine

O piscină elegantă și rafinată trebuie să conțină cel puțin un element din armură. Iar cel mai potrivit este bordura confecționată din marmură, căci are un aspect elegant. Este de preferat marmura care are o suprafață poroasă, ca să nu aluneci în momentul în care ieși din piscină. Rezistă foarte bine la diferențele de temperatură, iar suprfața se usucă imedita, ceea ce o face ideală de montat în jurul piscinelor.

Lavoare din marmură

O piesă specială în camera de baie poate fi un lavoar din acest tip de piatră, sau o cădiță pentru duș. Ai de ales între foarte multe forme și finisaje ale unei astfel de piese, așa că cel mai bine este să intri în magazinul nostru online și să vezi întreaga ofertă de lavoare.

Pentru placarea pereților

Plăcile din marmură pot fi folosite pentru a placa pereții, mai ales cei aflați în exteriorul caselor. Marmura este ideală pentru că are o rezistență desosebită la schimbările de temperatură și nu este afectată nici de ploi sau din cauza caniculei. O marmură cu o suprafață poroasă este potrivită pentru a placa pereții din exterior, în timp ce marmura lucioasă poate fi o alegere foarte bună pentru placarea pereților unui balcon sau ai unei terase.

Placarea în întregime a pereților este recomandată pentru băi. Culoarea pentru care poți opta ar trebui să fie întotdeauna deschisă, pentru că are proprietatea de a face să pară mai mare orice încăpere.

Dacă ai nevoie de mai multe recomandări pentru tipul de marmură potrivit pentru proiectul tău, sună-ne la 0725 888 444 sau scrie-ne mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *